Čtvrtek, 6. dubna 2023

Jaké jsou výhody využití smluvní společnosti pro výrobu léčiv?

Zuzana Jorová

Marketingový a obchodní manažer

Contract manufacturing je obchodní model, který v posledních letech získává na popularitě. Společnosti specializující se na smluvní výrobu jsou stále více vyhledávány farmaceutickými a biotechnologickými společnostmi, které hledají efektivní a cenově dostupné způsoby, jak uvést své produkty na trh.

Zde jsou některé výhody použití CDMO pro vývoj a výrobu léčiv:

  1. Přístup k odbornému know-how

CDMO mají vysoce kvalifikovaný personál s odbornými znalostmi v široké škále oblastí, včetně chemie, biologie, vývoje formulací a výroby. Tyto specializované znalosti a zkušenosti jsou neocenitelné při překonávání technických výzev a urychlování procesu vývoje léčiv.

  1. Úspory nákladů

Outsourcing vývoje léčiv a jejich výroby CDMO je cenově efektivní, protože eliminuje potřebu investovat společností do drahého vybavení, zařízení a personálu.

  1. Flexibilita

Od vývoje ve fázi raného vývoje až po komerční výrobu – díky tomu si mohou společnosti vybrat služby, které nejlépe vyhovují jejich potřebám, a měnit rozsah výroby podle potřeby.

  1. Dodržování kvality

CDMO jsou podrobeny přísným standardům kvality a regulace, což pomáhá zajistit, že produkty jsou vyráběny za nejvyšších standardů bezpečnosti a účinnosti.

V oblasti cytotoxických onkologických produktů může být využití smluvní společnosti zvláště výhodné. Cytotoxické onkologické produkty se používají k léčbě rakoviny a jsou navrženy k zabíjení rakovinných buněk. Nicméně mohou být také škodlivé pro zdravé buňky v těle. Výroba cytotoxických onkologických produktů vyžaduje specializovaná zařízení a vybavení, stejně jako kvalifikovaný personál, který umí s takovými látkami bezpečně pracovat.

Jako specializovaná smluvní vývojová a výrobní organizace přinášíme naši odbornost v oblasti sterilního zpracování a aseptického plnění komplexních formulací. Díky našemu modernímu výrobní zařízení a zkušenému personálu je zajištěno, že výrobky jsou vyráběny podle nejvyšších standardů kvality a bezpečnosti.

Naše nejmodernější technologie představují dvě výrobní linky zaměřené na výrobu cytostatických injekcí pro léčbu onkologických onemocnění. Biomolekuly jsou zpracovávány pomocí jednorázových systémů v kombinaci s izolátorem na výrobní lince 2.

Kromě služby Fill & Finish, kterou uplatňujeme při výrobě velkých molekul, nabízíme také tzv. end-to-end řešení, která zahrnují vývoj formulace, optimalizaci procesů, vývoj analytických metod a testování stability. Poskytováním komplexního spektra služeb zajišťujeme, že naši zákazníci mohou své výrobky uvést na trh v co nejkratším čase.

Závěrem lze říci, že využití CDMO pro cytotoxické onkologické výrobky může být pro farmaceutické a biotechnologické společnosti velmi prospěšné. Outsourcováním výrobního procesu specializované firmě se mohou společnosti zaměřit na své klíčové kompetence. Vzhledem k tomu, že se farmaceutický průmysl neustále vyvíjí, je pravděpodobné, že role smluvních výrobních organizací bude ještě důležitější, protože umožní společnostem efektivně uvádět na trh nové léky a terapie.

7. 2. 2024 | Články Události

Zaznamenejte si datum: Události, kterých se zúčastníme

V následujících měsících máme před sebou řadu vzrušujících událostí a těšíme se na setkání s vámi!
čtěte více
9. 1. 2024 | Články Novinky

2023 milníky

Rok 2023 představoval pro naši společnost zásadní kapitolu. Podívejte se na milníky, kterých jsme loňský rok dosáhli.
čtěte více
2. 1. 2024 | Novinky

PF 2024

Přejeme Vám, aby byl rok 2024 plný štěstí, prosperity a úspěchů.
čtěte více