Středa, 19. července 2023

Nový formulační kotel na L1

Pavel Hrazdil

Mistr centrální formulace

Na formulaci linky L1 jsme zavedli nový stacionární formulační kotel K1 s objemem 1500 litrů. Tato inovace byla nezbytná vzhledem k poškození vnitřního povrchu původního kotle K1 o objemu 500 litrů. Vzhledem k tomu, že všechny formulace na výrobních linkách budou v blízké budoucnosti převedeny na Centrální formulaci, nedávalo by smysl pořizovat stejný kotel jako ten původní, který by zanedlouho přestal být použitelný pro Centrální formulaci.

Proto byl nový kotel navržen a optimalizován tak, aby bylo jeho umístění na linku L1 spojené s minimálním zásahem do čistých prostor, rozvodů medií a duplikace, automatizace, procesů, obsluhy kotle a formulace roztoků. Současně jsme dbali na to, aby tento kotel zapadl do konceptu Centrální formulace, který bude letos zaveden.

Jako přidanou hodnotu získáme díky novému kotli také zefektivnění výroby kampaně pro jeden z našich produktů. S formulací 1000 litrů roztoku do kotle K1 i K3 budeme schopni za týden rozplnit celkem 11 000 litrů roztoku produktu, a ještě zvládnout jednu lyofilizovanou šarži. S původním kotlem o objemu 500 litrů jsme obvykle vyráběli pouze 4500 litrů roztoku produktu a dvě lyofilizované šarže za týden. Tímto snížíme náklady a časovou náročnost při výrobě, a budeme se moci více zaměřit na složitější a výnosnější produkty.

Kotel o objemu 1500 litrů nám vyrobila společnost IPROS ze Slovinska, se kterou jsme již úspěšně spolupracovali při Retrofitu linky 2. Tato společnost nám bude dále dodávat formulační a transportní kotle pro Centrální formulaci, čímž budeme mít zajištěné kvalitní výrobní technologie i do budoucna.

18. 4. 2024 | Články Události

Linka 3 – DCAT Announcement Forum

Měli jsme možnost prezentovat informace o naší syringové lince, jejíž komerční capacity budou k dispozici v roce 2025.
čtěte více
7. 2. 2024 | Články Události

Poznačte si datum: Události, kterých se zúčastníme

V následujících měsících máme před sebou řadu vzrušujících událostí a těšíme se na setkání s vámi!
čtěte více
9. 1. 2024 | Články Novinky

2023 milníky

Rok 2023 představoval pro naši společnost zásadní kapitolu. Podívejte se na milníky, kterých jsme loňský rok dosáhli.
čtěte více