Pátek, 24. června 2022

Podnikatelská mise do USA

Zuzana Jorová

Marketingový a obchodní manažer

Oncomed manufacturing se společně s dalšími 25 firmami z různorodých odvětví měl možnost zúčastnit podnikatelské mise do USA vedenou Svazem průmyslu a dopravy. Společně firmy doprovodily předsedu Senátu Miloše Vystrčila na jeho oficiální návštěvě USA do Chicaga, Washingtonu, D.C. a také Richmondu, hlavního města státu Virginie.

Významným okamžikem mise v Chicagu bylo networkingové byznys setkání se čtyřmi desítkami podnikatelů, firem a zástupců podnikatelské komunity v Chicagu, uskutečněné ve spolupráci s byznys sdružením World Business Chicago, Generálním konzulátem ČR a místní kanceláří CzechTrade. Kyle Schulz, vicepresident World Business Chicago, ocenil široký záběr a kvalitu prezentovaných českých firem a dodal, že každý týden mají alespoň jednu obdobnou zahraniční delegaci, ale tato česká výrazně přesahuje kvality těch ostatních.

Účastníci měli také možnost se dozvědět více o podnikání v Chicagu přímo od zástupce starosty Chicaga, Samira Mayekara, který je sám úspěšným globálním průmyslovým podnikatelem a má na starosti mj. rozvoj podnikatelského prostředí ve městě.

Hlavním byznysovým bodem programu ve Washingtonu bylo česko-americké obchodní fórum ve Washingtonu pořádané ve spolupráci s ACEBA, The American-Central European Business Association, a za podpory Velvyslanectví ČR. Na setkání promluvil také předseda Senátu Miloš Vystrčil a český velvyslanec ČR Hynek Kmoníček. Oba zdůraznili obchodní i symbolický význam mise, tedy rostoucí obchodní spolupráci obou zemí a potřebu dále rozvíjet spolupráci demokratických zemí v době války na prahu Evropské unie. Podnikatelé využili možnosti se setkat se zástupci amerických firem z odvětví jako IT, strojírenství, energetika, ale i celé škály služeb.

Obchodní delegace také zavítala do hlavního města státu Virginie, do Richmondu. Virginie je velice aktivní v prezentaci obchodních příležitostí ve svém regionu a svých předností, jako je například vysoká úroveň vzdělanosti a aktivní podpora vzdělávání mimo jiné v IT oborech. Virginie se pyšní mj. prestižním oceněním televizní stanice CNBC jako nejlepší stát USA pro byznys.

Během mise jsme se měli možnost setkat se zástupci českého velvyslanectví v USA, českými krajany žijícími ve Washingtonu i místní skupinou Amerických přátel České republiky. Díky celé této misi se jen potvrdilo, že byznys dělají lidé s lidmi, skrz lidi – a že propojování kontaktů a osobní doporučení mají i v digitální době velkou váhu.

18. 4. 2024 | Články Události

Linka 3 – DCAT Announcement Forum

Měli jsme možnost prezentovat informace o naší syringové lince, jejíž komerční capacity budou k dispozici v roce 2025.
čtěte více
7. 2. 2024 | Články Události

Poznačte si datum: Události, kterých se zúčastníme

V následujících měsících máme před sebou řadu vzrušujících událostí a těšíme se na setkání s vámi!
čtěte více
9. 1. 2024 | Články Novinky

2023 milníky

Rok 2023 představoval pro naši společnost zásadní kapitolu. Podívejte se na milníky, kterých jsme loňský rok dosáhli.
čtěte více